HomeBoganmeldelser Skytsengel af Michael Katz Krefeld

Skytsengel af Michael Katz Krefeld

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Møffe is back!

Skytsengel er sjette bind i Michael Katz Krefelds fantastiske Ravn-serie om privatefterforsker Thomas Ravnsholdy og hans engelske bulldog Møffe. I serien er tidligere udgivet Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet og Pagten.

Mellem Pagten og Skytsengel har Michael udgivet en stand-alone krimi Mørket kalder med politikommissær Cecilie Mars

Handlingen

Ravn er færdig med at være privatdetektiv. Efterhånden har arbejdet haft alt for store omkostninger, så i det sidste stykke tid har han udforsket den svenske skærgård på båden Bianca – og selvfølgelig i selskab med Møffe. Nu er han endelig på vej hjem, og han glæder sig til at se de gamle venner.

Men hans velkendte Christianshavn er under angreb. En brutal snigskytte har forskanset sig på Frelserkirkens tag, og har brugt natten på at perfektionere sin brutale hævn. Nu er han klar – og lader sin dødbringende regn af kugler regne ned over menneskemængden. Mange omkommer og såres – og en af ofrene viser sig at være meget tæt på Ravn. Om Ravn vil det eller ej, så er han nu involveret i sagen.

Da Ravn kontaktes af advokaten Miriam, er han ikke interesseret i hendes sag. Men alligevel rodes han ind i sagen – klienten mistænker nemlig, at den skydegale mand kan være hendes forsvundne søn. Så Ravn begynder sin egen efterforskning, der dog besværliggøres af to ting:

Gerningsmanden har ikke efterladt sig nogle spor – og gerningsmanden er tilsyneladende død for flere år siden.

Sagen udvikler sig i en helt uventet retning, og nu må Ravn og Miriam kæmpe mod tiden. Hvor længe skal byen holdes i et jerngreb, og hvor mange flere skal dø? Og hvor meget skal der til, før et samfund lytter?

Bedømmelsen

Jeg er nok ikke den eneste læser der spændt har ventet på Ravn og Møffes tilbagekomst. Men levede Skytsengel så op til mine meget høje forventninger? Ja, det gjorde den.

Michael Katz Krefeld har evner for alle de ting vi krimilæsere elsker: han forstår at holde et godt tempo gennem hele bogen, han udviser store evner for miljøbeskrivelser og han giver læserne gode indblik i karakterernes psyke og handlemønstre.

Plottet er spændende og fængende, og det bliver absolut ikke dårligere af den indbyggede samfundskritiske tone. Der sendes virkeligt stikpiller ud til det samfund, der på groveste vis glemmer de mennesker de selv har sendt ud for at forsvare verden.

Det er et skønt gensyn med den gamle klike, men bogen viser også en helt ny side af Ravn, da både han og læserne rystes af gerningsmandens handlinger. Derudover har Møffe en mere fremtrædende rolle og så har da endda også sneget sig en norsk skovkat ind i handlingen – hvem skulle nu have troet det 🙂

Skytsengel er endnu en fremragende krimi fra en fabelagtig krimiforfatter. Underholdende, medrivende og tankevækkende – hvilken læser kan ønske sig mere?

Forlag:  Lindhardt og Ringhof

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Udgivet: 2019
Sidetal: 429

Leave a Reply