HomeBoganmeldelser Stormvind af energi af Katrine Williams

Stormvind af energi af Katrine Williams

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Alle sættes på prøve

Stormvind af energi er tredje og sidste del af Sjælealkymi-serien. Du kan læse mine anmeldelser af seriens forrige bind her Monsun af stjerner og Sværm af måner. Hvis det er længe siden, at du har læst de to første bind, så vil jeg anbefale en genlæsning inden du kaster dig over Stormvind af energi.

Forlagets beskrivelse:

Da Stella rejser til London for at overvære Jareds retssag, bevæger situationen sig i en forkert drejning.

Cassie søger hævn over sin afdøde bror og eftersætter Stella i en vild jagt. Den skræmmende modstand sender Stella og hendes venner ud på en farefuld færd. Det bliver begyndelsen på en hæsblæsende tidsrejse gennem Londons mørkeste afkroge i 1800-tallet. De må indgå en ny forening for at overleve blandt vampyrer og alkymister.

Stella og hendes venner kommer ud på en prøve, der saboterer venskaber og skaber splittelse, for at løse sjælealkymi-forbandelsen en gang for alle. Tilbage i nutiden er en ny sekt Neo Mori ved at overtage magten, mens broderskaberne Ouroboros og Memento Mori er nølende. Kepler har en ondsindet plan, der involverer mord og eskalerer tingene endnu mere. Stella må lære at stole på sine egne evner.

Bedømmelsen:

Stormvind af energi er en rigtig flot afslutning på Sjælealkymi-serien. Og det var da sandeligt også på tide, at vi fik fingre i fortsættelsen af Sværm af måner :-). Bogen starter med den mest medrivende og opslugende handling, og derefter er man bare hooked. Man kunne uden problemer sætte sig i Stellas sted under den nervepirrende retssag.

Stella (og selvfølgelig også de andre) har været under stort pres, og der bærer hendes synspunkter og manglende tålmodighed med de andre også en del præg af. Hun virker til tider som om hun ikke længere er interesseret i, eller villig til, at følge de andres idéer, og det skaber til tider en dårlig stemning blandt gruppens medlemmer. Og med bl.a. Cassie i hælene, så er der ikke tid til forhalende diskussioner.

Tidsrejsen tilbage til 1800-tallet var meget fascinerende, og de mange beskrivende detaljer om datidens by fungerede rigtig godt. Det var spændende at følge de mange hændelser og personer gruppen mødte, og hvordan der var sammenhæng mellem ellers enkeltstående hændelser. Og så formåede Katrine flere gange at ”snyde” mig – så historien tog uventede drejninger.

Handlingen sker til tider i drastisk tempo, og der skal man holde tungen lige i munden (for man skulle jo nødigt misse en af de velplacerede detaljer). På en eller anden måde var det mere vanskeligt at holde helt styr på bogens univers denne gang, og sproget virkede også nogle gange mere kompliceret end tidligere. Jeg kunne også godt have ønsket, at slutningen havde fået lidt mere plads i bogen, for det kunne den sagtens have båret.

Fra seriens første bind og til dette, har Katrine virkeligt udviklet sig som forfatter. Hun har nu fundet de helt rette ben, og det lover godt for kommende udgivelser.

En flot, velskrevet og rørende afslutning.

Stormvind af energi

Forfatter: Katrine Williams

Udgivet: 2023
Forlag: Mellemgaard
Sidetal: 354

Leave a Reply