HomeBoganmeldelser Hvor er der hjerterum af Sarah Morgan

Hvor er der hjerterum af Sarah Morgan

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

En ny begyndelse

Hvor der er hjerterum er seneste bog fra Sarah Morgan, hvis brug af humor og varme i hendes fortællinger har gjort hende elsket verden over. På bloggen er tidligere anmeldt Vinterbryllup og Familie for begyndere.

Forlagets beskrivelse:

EN FORTÆLLING OM FAMILIE OG TILGIVELSE

For de to søstre Samantha og Ella Mitchell er julen den dyrebareste tid på året, for den handler om samvær, kærlighed og traditioner. Men mest af alt handler den om at indhente alt det, deres barndoms jul ikke havde. I år skal de dog også købe gaver til den sidste person, de havde regnet med at holde jul sammen med – den mor, de ikke har set i fem år. Da hun pludselig ringer og lover, at alt vil blive anderledes denne jul, bliver søstrene nemlig enige om, at de vil tilbringe den sammen med hende. Spørgsmålet er nu, om deres forhåbninger bliver indfriede i dette moderne juleeventyr.

Gayle Mitchell har en succesrig karriere som forretningskvinde, men succesen har kostet hende forholdet til sine døtre. Den hårde opdragelse, som skulle gøre dem stærke, har i stedet fået dem til at trække sig fra hende, indtil et glimt af hendes egen dødelighed får Gayle til at prøve at gøre sin fejl god igen. Mens sneen daler, og de skal fejre jul sammen som familie for første gang i mange år, må kvinderne i Mitchell-familien erkende, at det at se fortiden i øjnene somme tider er det, der skal til for at hele et knust hjerte.

Bedømmelsen:

Hvor der er hjerterum er endnu et bevis på Sarah Morgans evne til altid at skrive interessante historier om familie og parforholdsproblemer. Hun har tydeligvis hjertet med i sine fortællinger, der altid er smukke og byder på vidunderlige karakterer.

Historien fortælles gennem forskellige synsvinkler, og dette fungerer rigtigt godt. Dog er der et ekstra perspektiv udover Gayles, Samanthas og Ellas, og dette perspektiv føltes lidt overflødigt for mig. Det bidrog ikke med det store til historien, og kunne sagtens have være udeladt.

Sarah har skabt et helt fantastisk miljø for historien: den skotske ejendom, sneen, rensdyrene og den familiære atmosfære. Moderne romantik og evnen til at tilgive passede perfekt ind i denne ramme.

Man bliver hurtigt fascineret af de tre hovedpersoner, og man ønsker straks at forstå baggrunden for deres handlinger. Man bliver dog hurtigt klar over, at en fælles jul er præcis hvad de har brug for. Selvom forholdet mellem Gayle og hendes døtre synes at drive historien, er denne bog så meget mere end det. Selvom Sarah Morgans bøger er i den romantiske genre, er der altid masser af grundlag for refleksion.

Dette er en historie om nye chancer, healing og fornyelse. Om at omfavne livet og gribe dets muligheder. Hvis du leder efter en smukt skreven historie med lidt substans, så går du ikke galt med Hvor der er hjerterum.

Hvor der er hjerterum

Forfatter: Sarah Morgan

Oversætter: Lene Skovfoges Haagh
Udgivet: 2021
Sidetal: 400

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply