HomeBoganmeldelser Inkvisitionen af Taran Matharu

Inkvisitionen af Taran Matharu

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Verdens mest nuttede dæmoner er tilbage

I 2018 kunne det danske publikum stifte bekendtskab med Taran Matharu og hans anmelderroste univers om den forældreløse dreng Fletcher. Novicen startede på Wattpad, men da den nåede over tre millioner læsere, blev historien endeligt udgivet i fysisk form.

Handlingen

Der er gået et år siden Turneringen på Vocans Akademi, og Fletcher sidder indespærret i krypten under Skinderup. Men tiden er ved at rinde ud, for snart skal Fletcher stilles foran Inkvisitionen – der ikke ligefrem er kendt for deres retfærdige måde at afgøre sagerne på. Retssagen præges dog af fortidens spøgelser og chokerende afsløringer om Fletchers ophav.

Der er dog ikke tid til at reflektere længe over de overraskende hændelser – for i den længerevarende krig mod orkerne, har orkerne nu planer om at sende et nyt våben ind i kampen. Dværge, elvere og mennesker må stå sammen mod truslen, og for en tid se bort fra de store spændinger racerne imellem.

Kun Hominums bedste kampmagikere kan imødegå truslen, og der sammensættes fire hold der skal tage kampen op. Selvom hvert hold tildeles en vejviser, får sponsorerede dæmoner og støtte fra Himmelkorpset, så er det kun deres egne evner de kan stole på i kampens hede. Fejler de deres mission, vil orkerne udgøre den største trussel Imperiet nogensinde har stået over for.

Med på sit hold har Fletcher bl.a. de loyale venner elveren Sylva og dværgen Othello, ligesom han vælger Cress som deltager. De andre hold sammensættes også blandt de forskellige racer – men der er en overvægt af folk, der ikke har Fletcher øverst på deres favoritliste.

Af Himmelkorpset efterlades de fire hold i et ukendt, fjendtligt miljø, og skal kæmpe mod tiden for at eliminere truslen. Men for Fletchers hold skal der kæmpes på flere sider, for flere gange forsøges han snigmyrdet. Er det virkeligt dværgene, der er ude efter ham? Alle tegn peger i den retning. Men er det sandt, vil det ødelægge den skrøbelige alliance i Hominum og starte en klapjagt på dværgene.

Bedømmelsen

Med Inkvisitionen cementerer Taran Matharu to ting. For det første at han havde meget mere at byde på end første bind afslørede, og for det andet at han til fulde besidder en imponerende evne til at opbygge verdener, der med det samme fører læseren til et helt andet sted.

Inkvisitionen bar præg af et stærkt plot, og der var ikke sparet på hverken tempo eller action. Selvom sproget fremstod mere nuanceret og voksent end i Novicen, så var det stadig letlæst. At kunne formidle så store, relevante emner som racisme, de forskellige sider af alle mennesker og frygt for det ukendte på en måde, så selv de yngre læsere kan være med, det kan man kun tage hatten af for.

Fortællingen holdes levende med introduktionen af nye racer og miljøer, ligesom tilføjelsen af nye dæmoner skabte en god dynamik. Og når vi taler om dæmonerne, så når Taran altså helt nye højder hvad angår deres bedårende opførsel. Karakteren Cress tilføjede en selvtillid og en charmerende, sarkastisk humor, der også var med til at hæve bogen.

Alt i alt kan jeg kun anbefale denne serie til alle fantasyelskere, der både nyder en fascinerende verdensopbygning og spændende karakterer.

Fletcher

Forfatter: Taran Matharu

Oversætter: Ditte Taaning
Udgivet: 2019
Sidetal: 352

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply