HomeBoganmeldelser Skal vi elske, før vi dør? af Mikael Strøm Eriksen

Skal vi elske, før vi dør? af Mikael Strøm Eriksen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Livet efter de 50

Skal vi elske, før vi dør? er andet bind i Mikael Strøm Eriksens serie om Ditlev, der udsættes for mange udfordringer, når han forsøger at navigere gennem livet. Der er mere cafe latte og flere ostemadder end sex denne gang – og så fylder livets mere alvorlige sider nu også en del i Ditlevs åbenbart evige søgen.

Første bind i serien, Skal vi knalde, mens vi venter? er også anmeldt, og du kan finde anmeldelsen her.

Fra bogens bagside:

Ditlev er blevet voksen. Sådan rigtig voksen med ansvar, barn og en slags skilsmisse i rygsækken. Han har også rundet de 50, og det kan godt være skræmmende, når den eneste ene stadig lader vente på sig, og jagtmarken er flyttet ned på telefonen med swipeteknik som fangstvåben. Hvad skal han egentlig lede efter? Ligger kærligheden gemt andre steder? Og hvordan undgår han, at dating bliver tidsfordriv?

Bedømmelsen:

Og sådan endte en søndag. En søndag, der startede med den fantastiske følelse af en ny bog i hånden. Et nyt eventyr og den længe ventede fortsættelse af Ditlevs historie.

Bare på bogens titel i forhold til seriens første bind kan man mærke, at Ditlev er blevet ældre og begynder at prioritere andre ting. Og det er da også helt andre ting Ditlev prioriterer i dette bind. Men der er stadig lang vej til kærligheden.

Bogen byder på to forskellige tidsspor nemlig nutiden og Ditlevs fortid 10 år tidligere. Springet mellem de forskellige perioder sker gnidningsfrit, og de giver os et godt indblik i Ditlev og de ting han bærer i bagagen. Mikael blander uhindret seriøsitet og humor, hvilket giver en skøn dynamik til læsningen.

Bogen vil nok ikke tiltale unge mennesker, men for os andre, der er 35+ (host) er der nogen genkendeligt over Ditlevs udfordringer. Specielt udfordringerne med hvor meget dating markedet har ændret sig, og at vi som i som mange andre af de ting vi møder i hverdagen, nu er nedvurderet til en samling af algoritmer og overfladiske billeder. Og hvor meget kan man egentlig tillade sig at pynte på sandheden?

Om Ditlev finder den store kærlighed, det må du læse bogen for at få afsløret…

Skal vi elske, før vi dør?

Forfatter:  Mikael Strøm Eriksen

Udgivet: 2021
Forlag: Adi og Lama
Sidetal: 215

Leave a Reply