HomeBoganmeldelser Den glemte pige af Karin Slaughter (Andrea Oliver #2)

Den glemte pige af Karin Slaughter (Andrea Oliver #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Tættere på fortiden

Den glemte pige er skrevet af Karin Slaughter, der næppe behøver nærmere introduktion. Bogen er andet bind i hendes serie om Andrea Oliver.

Forlagets beskrivelse:

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn er i fuld gang med at gøre sig klar til afslutningsfesten – højdepunktet for enhver elevs fire år på high school. Men Emily har en hemmelighed. Og inden aftenen er gået, vil hun være død.

Fyrre år senere er drabet på Emily stadig uopklaret. Hendes venner rykkede sammen i tavshed, hendes familie lukkede sig sammen om sig selv, og livet i lokalsamfundet gik videre. Men alt det er på vej til at ændre sig. Andrea Oliver ankommer til byen for at løse en opgave, som i bund og grund går ud på at beskytte en dommer, der modtager dødstrusler.

Men opgaven er bare et skalkeskjul. For i virkeligheden kommer Andrea til byen for at finde retfærdighed for Emily – og for at afdække sandheden, før morderen beslutter sig for også at bringe hende til tavshed.

Bedømmelsen:

Den glemte pige er endnu en meget velskrevet bog fra Karin Slaughters hånd. Har du ikke tidligere læst nogle af hendes bøger, så forbered dig på en overbevisende, mørk og hård historie. Plottet er ret komplekst, men absolut medrivende.

Andrea Oliver har gennemgået en stor personlig udvikling, siden vi mødte hendes sidst. Nu, da hun endeligt står på egne ben, er hun mere selvsikker, opfindsom og beslutsom. Og disse egenskaber kan hun meget hurtigt få brug for i sin efterforskning. Der er nemlig ikke kun tale om en rent faglig efterforskning – hun har også sine helt personlige grunde til at kaste sig over denne sag.

Bogen er skrevet i to forskellige tidslinjer: Emily i 1982 og Andrea i nutiden. Det fungerer rigtigt godt, og de to linjer forbindes på mange spændende måder. Efterhånden som romanen skrider frem i de mange lag, og linjerne flettes mere sammen, stiger tempoet. Bogen byder på masser af action, spænding og uventede drejninger.

Andrea har fået en ny partner og mentor, nemlig den erfarne marskal Leonard ”Catfish” Bible. Hans regler, og forhold til vicechef Cecilie Compton, giver nogle tiltrængte komiske øjeblikke i den ellers meget mørke fortælling. Hans samspil med Andrea var rigtigt godt beskrevet, og han er helt sikkert en karakter jeg gerne vil læse mere om.

Andreas efterforskning besværes af, at hun kontant vader gennem et lag af løgne og hemmeligheder. Og pludseligt falder hun over en forbindelse til en kult. Tråden, der involverer kulten, er næsten sekundær, men den væver sig på flot vis ind i hovedhistorien.

En medrivende fortælling, der absolut vil tiltale alle fans af Karin Slaughter. Jeg er i hvert fald klar til seriens næste bind.

Den glemte pige

Forfatter: Karin Slaughter

Oversætter: Henrik Enemark Sørensen
Udgivet: 2022
Forlag:  HarperCollins
Sidetal: 448

Leave a Reply