HomeBoganmeldelser Sommerramt af Søren M. Frederiksen

Sommerramt af Søren M. Frederiksen

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Når varmen tager over

Om Søren Marquardt Frederiksen minder om Holger, når varmen tager over, vides ikke. Til gengæld vides, at Søren er cand.mag. i litteraturvidenskab, og tidligere har spredt sine forfattervinger over en række bøger om journalistisk og retorik. I 2016 kastede han sig over skønlitteraturen, og udgav den historiske krimi Kongens by.

Handlingen

De fleste af os kender det. Den der følelse der rammer, når sommeren og den medfølgende varme lander og kroppen fyldes af helt nye tanker og følelser. For mange udgør det en mulighed for at slippe væk fra hverdagen, at slappe af og bare nyde tiden som familie – men hvad nu hvis den afslappende tid rammes af helt uforudsete hændelser?

Dette er netop hvad der sker for københavnske Julie og hendes familie. Der er booket to ugers afslappende ferie i Lalandia – men noget går helt, helt galt. På deres vej til at fordybe sig i smuk natur, spændende oplevelser og badeland, har sønnen Vincent nemlig formået at vække en lokal landmands vrede – og han er nu i sine følelser vold.

Drevet af konfliktende følelser som både had og længsel, drager landmanden Holger på togt – efter familien på deres rundture. Med mere og mere eskalerende metoder forsøger han at få ram på dem alle – og det ender i en kamp på liv eller død.

Bedømmelsen

Søren er lykkedes med at skabe en velskrevet spændingsfortælling, der med sit flydende sprog og billedmættede handling holder læseren fanget hele vejen.

Karakterne er velbeskrevne og fremstår flerdimensionelle. Deres udvikling gennem historien giver et realistisk præg, og specielt med Holger får Søren fremhævet menneskets forskellige facetter.

Miljøbeskrivelserne er med til at skabe den gode ramme for historien, der udover selve spændingsdelen også indeholder en del humor og stikpiller til de konflikter, vi ofte hører om mellem de forskellige danske landsdele.

Stærkest fremstår dog Holger, som vi får indblik i via bl.a. tilbageblik til hans opvækst. Læseren efterlades med en følelse af, at alt ikke er sort og hvidt, men at mennesker kan overvældes af drifter og følelser de måske ikke selv forstår. Det giver historien flere nuancer end en traditionel thriller, og det skal man ikke være ked af.

Tusind tak til Søren for anmeldereksemplaret.

Holger

Udgivet: 2018
Forlag: Morfeus
Sidetal: 205

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply