HomeBoganmeldelser Den største gave af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #6.5)

Den største gave af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #6.5)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Nye tider

Den største gave er en særlig julebog i serien om Winther Dynastiet, og placerer sig tidsmæssigt mellem Sommeren på Oaktree Manor og Familiebånd.

I serien er tidligere anmeldt Familien Winther, Hvis du vil have mig, Rosenhavens hemmeligheder, Ellinors modige valg, Når alt kommer for en dag og Sommeren på Oaktree Manor.

Forlagets beskrivelse:

Unge Rose Winther og Dimpy Ashmore er nygifte og skal tilbringe julen sammen på familiens gamle gods, Oaktree Manor. Rose elsker julen og har store planer for højtiden. Hun drømmer om en uforglemmelig jul med dejlig mad, varme toddyer, smuk pynt, ild i pejsen og kærlighed.

Forventningens glæde forvandles dog til fortvivlelse og sorg, da Dimpy modtager et brev, som tvinger ham til at forlade godset i al hast. Lidt efter ankommer en fremmed til Oaktree Manor, og Rose er fortvivlet. Hvor godt kender hun egentlig den sande Dimpy? Og kan julen reddes?

Den største gave er en særlig julebog i fortællingen om Wintherdynastiet. Nye læsere kan forelske sig i det farverige historiske univers, mens fans, der allerede kender familien Winther fra seriens foregående syv bind vil glæde sig over endnu et gensyn, knitrende af vinterhygge.

Bedømmelsen:

Den største gave er egentligt ikke en del af Familien Winther serien. I stedet er den markeret som værende bog 6.5, og er en slags særudgave i form af en skøn julebog. 6.5 betyder også, at faste læsere af serien bør læse Den største gave før Familiebånd. Har man ikke læst serien, så kan Den største gave bruges til at præsentere nye læsere for det fantastiske univers. Og når de så er hevet ind, så kan de starte med serien første bind: Familien Winther.

Det er noget af en opgave Rose har sat sig for, for Oaktree Manor er måske ikke ligefrem det storslåede gods man kunne forestilles sig. Efterhånden er fortidens glans svundet lidt, stedet er slidt og måske endda lidt i forfald. Men det skal selvfølgelig holde vores Rose tilbage fra at igangsætte sine store planer. Det udvikler sig dog helt anderledes end hun kunne have forudset. Måske tvinges hun nu til at træffe nogle meget svære beslutninger.

I Den største gave ser vi også mere til den ellers så stille Elizabeth. Er dette mon julen hvor hun bryder ud af sin skal, og er åben overfor nye oplevelser? Vi introduceres også for helt nye karakterer, der med den vanlige stil fremgår både realistiske og sympatiske.

Den største gave er oplagt at læse i de mørke vintermåneder, både fordi den foregår omkring juletid, men også fordi den indeholder en klar stemning af julehygge (jeg fik billedet af knitrende pejse, kæmpe juletræer og duften af julekrydderier over hele godset). Det er altså virkeligt billedskabende scenarier Katrine byder på.

Julehygge, charme og lidt drama. Jeg sidder efterladt med samme følelse som jeg havde, hver gang jeg havde set et afsnit af Downton Abbey – og de er absolut ikke en dårlig ting.

Den største gave

Forfatter: Katrine Wessel-Aas

Oversætter: Giovanna Alesandro
Udgivet: 2021
Sidetal: 320

Leave a Reply