HomeBoganmeldelser Müllers dagbog af Arne Woythal (Kongsvig #2)

Müllers dagbog af Arne Woythal (Kongsvig #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Historiske tråde

Müllers dagbog af Arne Woythal er andet bind i hans Kongsvig serie om landbetjenten Ringgaard. Arne har skrevet en del andre bøger, og i bunden af indlægget kan du finde links til mine anmeldelser af disse.

Forlagets beskrivelse:

Ringgaard er ved ved at falde til som landbetjent i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig, men de spektakulære kriminalsager vil ikke lade ham være. Kort efter sin afsløring af en seriemorder i byen hvirvles han ind i en ny sag. Denne gang trækker efterforskningen tråde tilbage til besættelsen og en højtrangerende nazistisk officer.

Et barnelig svøbt i lærred bliver fundet i Kongsvig Kirke. Sammen med liget finder man en dagbog tilhørende en tysk kommandant fra besættelsestiden, og da to af byens borgere med relation til fundet bliver slået ihjel på brutal vis, må Ringgaard endnu en gang balancere tilværelsen som landbetjent og nyforelsket med jagten på en morder.

Sideløbende forsøger han at få styr på sit privatliv og det skrøbelige forhold til den alternative behandler Lærke Frost. Men også her møder han udfordringer, da interesse fra en uventet kant kaster ham ud i et moralsk dilemma, hvis lige han ikke har oplevet siden sine ungdomsår.

Bedømmelsen:

Müllers dagbog er en rigtig flot efterfølger til Mysteriet om Jenny. I denne nævnte jeg, at jeg fandt historien en smule for langsom, men nu har jeg vænnet mig til (eller forventede) tempoet, og faktisk er det meget rart med en krimi, hvor ikke alt foregår i et konstant hæsblæsende tempo. Og så er det jo ikke ligefrem fordi der er kedeligt i Kongsvig.

Der er udstrakt realistisk tone over Arnes bøger. Dog var drabsafdelingens ualmindeligt inkompetente arbejde beskrevet på en måde, der til tider fremkom ret urealistisk (håber jeg da!). Men selvfølgelig ville der ikke være nogen serie om Ringgaard uden et behov for hans selvstændige opklaring. Ringgaard burde jo acceptere, at sagen overdrages til drabsafdelingen. Men han har meget svært ved at vænne sig af med at tænke som drabsefterforsker, og at ledelsen ikke bringer hans mange kompetencer i spil. Måske har han også behov for distraktioner, for der er lidt udfordringer og overraskelser på hjemmefronten.

Det er en spændende fortælling, og skiftet mellem de to tidsperioder fungerer rigtigt godt. Selve gåden er godt udtænkt, og det er fascinerende at følge den uventede udvikling. Sproget flyder godt, og det er med til at fastholde læseren i denne hygge-krimi. Jeg ser frem til at læse det afsluttende bind i Kongsvig serien.

Müllers dagbog

Forfatter: Arne Woythal

Udgivet: 2022
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 284

 

Leave a Reply