HomeBoganmeldelser På min vagt: 40 år i dansk politi af Arne Woythal

På min vagt: 40 år i dansk politi af Arne Woythal

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

40 års oplevelser

På min vagt: 40 år i dansk politi, er skrevet af Arne Woythal – forfatter og pensioneret politimand med en fortid som drabsefterforsker. Arne har tidligere udgivet 7 krimier og 2 erindringsbøger – du finder en oversigt over disse (med link til mine anmeldelser) i bunden af indlægget.

Forlagets beskrivelse:

Danmarkshistoriens første kidnapningssag. Æresdrabet på Ghazala Khan i Slagelse. Tønder-sagen.

Arne Woythal har i sin 40-årige karriere i politiet været med til at opklare en lang række spektakulære forbrydelser. I 25 år var han drabsefterforsker i Gladsaxe Kriminalpoliti, Rejseholdet og Københavns Vestegns Politi. Og så har han sideløbende fungeret som international instruktør for Rigspolitiet i blandt andet Irak og Afghanistan.

I På min vagt beretter han om de mange opsigtsvækkende sager foruden sin voldsomme start på tiden som gadebetjent i Ballerup i 1982, om sine oplevelser med at levere dødsbud, om at assistere fremmede landes drabsafdelinger og om anholdelse af bevæbnede røvere.

Bedømmelsen:

På min vagt: 40 år i dansk politi er en meget interessant og tankevækkende beretning. Læseren efterlades med et godt indblik i de dele af politiets arbejde, som man normalt ikke besidder meget viden om. Arnes karriere har budt på møder med mennesker fra alle samfundets lag, og i vidt forskellige situationer. I bogen beretter han både om nogle af de mere højtprofilerede sager, men vi får også en indblik i en del af de andre spændende opgaver han har været involveret i.

Arne besidder tydeligvis et kæmpe engagement og passion for sit tidligere fag, og man efterlades med indtrykket af en mand der kan sit kram. Han udviser et godt talent for at videreformidle sagerne, så læseren efterlades oplyst på et konkret grundlag. Bogen er skrevet i et sobert sprog, så der svælges ikke i bloddryppende detaljer – hvilket efter min mening heller ikke hører til i en erindringsbog. Dog lægges der heller ikke låg på de mere rystende aspekter af sagerne. Til tider er det næsten som at læse en slags krimi, for man bliver opslugt af bogen på samme måde, og der er jo de samme temaer.

Der er et personligt touch over bogen, som jeg finder meget tiltalende. Det er et godt tiltag også at inddrage en efterforskers personlige tanker, og hvordan arbejdet kan ende med at få store konsekvenser for privatlivet.

Er du til politierindringer og true crime, så vil På min vagt helt sikkert være noget for dig.

På min vagt

Forfatter: Arne Woythal

Udgivet: 2023
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 320

 

Tidligere udgivet:

I serien om Rasmus Berg:

I Kongsvig serien:

Øvrige:

Leave a Reply